CINEMA _ FESTIVAL DE CINEMA JUEU

 dijous 18

Entrada 4,5 € · Gratuït pels estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca

19h: Jewish Identity in France–Between past and future de Gilad Inbar

Israel, França, 2014 / VOSE / 34’ / Documental

Mentre a Europa la realitat dels jueus està canviant, aquest film es centra en els jueus del París actual. A través de converses amb pensadors, artistes i persones corrents, presenta un panorama profund i ampli de la diversitat de la vida jueva a la França d’avui dia. Per la pantalla desfilen personatges religiosos i laics, sionistes i antisionistes que posen de manifest la complexitat d’enfrontar-se al creixent antisemitisme.

19.30h: Amos Oz: the nature of dreams de Yonathan i Masha Zur

Israël, 2009 / VOSE / 1h26 / Documental

Basat en el seu llibre autobiogràfic A Tale of Love and Darkness, aquest documental narra la vida de l’escriptor israelià Amos Oz i la seva relació amb la societat en la qual viu. Presenta els vessants biogràfic, literari, polític i filosòfic de la personalitat d’Oz, i alhora revisa la història israeliana a través de la seva trajectòria intel·lectual, tot exposant la seva relació d’amor i odi amb Europa.

21h: East Jerusalem / West Jerusalem d’Erez Miller i Henrique Cymerman

Israel, 2014 / VOSE / 1h20 / Documental / Amb la presència del codirector Henrique Cymerman

A principis del 2013 el cantautor israelià David Broza va anar a un estudi d’enregistrament palestí de Jerusalem Est per tal de fer realitat el seu somni de cooperació i diàleg entre palestins i israelians a través de la música. 8 dies i 8 nits de creació musical, d’àpats compartits i companyonia produeixen un àlbum revolucionari i una història única que transmeten un missatge esperançador d’igualtat i unitat entre ambdós pobles.

 

Compartir: