CINEMA _ FESTIVAL DE CINEMA JUEU

 dimecres 17

Entrada 4,5 € · Gratuït pels estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca

19h: Siren de Jonah Bleicher

Estats-Units, Israel, França, 2013 / VOSE / 17’ / Ficció / Amb Ariel Kruszyn, Shani Aviv, Itai Eshet, Almong Badash i Yosef Carmon

La vida d’un jove somniador de 16 anys mai no és fàcil, i menys a Israel, un país forjat per la tragèdia, on imperen la força i el masclisme. Però la setmana en què es commemoren l’Holocaust i els Soldats Caiguts, Eli tindrà una oportunitat inesperada de redefinir-se a sí mateix.

Basada en el relat breu Siren, d’Etgar Keret.

19.20h: Intimate grammar de Nir Bergman

Israel, 2010 / VOSE / 1h50 / Ficció, tragicomèdia / Amb Yehuda Almagor, Arie Eldar, Roee Elsberg, Limor Goldstein i Rivka Gur

A l’Israel dels primers anys 60, una nova generació s’està fent gran: l’Israel militant que no està disposat a patir un altre Holocaust. Aharon, un noi de tretze anys amb un món interior molt desenvolupat, no acaba d’encaixar en aquest motlle. La seva ànima cerca refinament, art, coses que no pot trobar a casa seva. Com a expressió de protesta no creix ni un centímetre en tres anys i emprèn un viatge perillós, el de travessar la frontera que separa la infantesa de l’adolescència.

Basada en la novel·la The Book of Intimate Grammar, de David Grossman.

Premis: Millor pel·lícula, Festival de Jerusalem i millor pel·lícula, Festival de Tòquio.

21h: Fritz Bauer–Death by instalments d'Ilona Ziok

Alemanya, 2010 / VOSE / 1h37 / Documental / Amb la presència de Herta Däubler-Gmelin i Alfons Aragoneses

En el clima conservador i sovint antidemocràtic de la Guerra Freda a Alemanya Occidental, Fritz Bauer, Fiscal General de l’Estat de Hesse i la Baixa Saxònia, veia les coses amb més claredat i parlava amb més franquesa que ningú. Incansable i valent, va promoure la democratització del país, assenyalant els defectes de l’era Adenauer. Però durant les seves investigacions de crims nacionalsocialistes, es va veure atrapat en l’antic aparell de l’estat nazi. El nom de Bauer està vinculat amb l’extradició de Eichmann a Israel, la rehabilitació dels lluitadors per la llibertat del 20 de juliol de 1944 i els llegendaris judicis d’Auschwitz a Frankfurt. Una pel·lícula sobre un home honest i la seva feina als anys 60, en una nació que no volia tenir res a veure amb el seu passat.

 

Compartir: