CINEMA _ FESTIVAL DE CINEMA JUEU

 dimarts 16

Entrada 4,5 € · Gratuït pels estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca

 19h: La encrucijada de Ángel Sanz Briz de José Alejandro González

Espanya, 2014 / VO / 1h33 / Documental / Amb la presència del director i de Jordi Palou-Loverdos (Director del Memorial democràtic de Catalunya)

El metratge recull la vida i la gesta d’Ángel Sanz Briz (1919-1980), encarregat de negocis de l’Ambaixada d’Espanya a Hongria durant l’ocupació nazi. Gràcies a la seva tasca heroica i desinteressada, més de 5.500 jueus hongaresos van salvar-se de ser deportats als camps de concentració d’Auschwitz i Bergen Belsen. Aquesta és la història de milers de salvats i d’un salvador.

21h: 24 jours d’Alexandre Arcady

França, 2014 / VOSC / 1h50 / Thriller-ficció / Amb Zabou Breitman, Pascal Elbé, Jacques Gamblin, Sylvie Testud i Eric Caravaca

El divendres 20 de gener de 2006, Ilan Halimi, triat per la Banda dels Bàrbars perquè era jueu, és raptat i conduit a un apartament de Bagneux, a les afores de París, on romandrà segrestat i torturat durant tres setmanes abans que els seus botxins l’abandonin en un bosc. 24 dies de malson, 24 dies d’exigències d’un rescat, l’import del qual no pararà de canviar, insults, amenaces, fotografies d’Ilan martiritzat... 24 dies d’angoixa per a tota la família. Una sèrie d’errors policials va entorpir la resolució del cas. Durant la investigació va sorgir una aferrissada controvèrsia sobre el caràcter antisemita del crim. Un thriller trepidant.

Basada en fets reals, recollits al llibre 24 jours, La verité sur la mort d’Ilan Halimi, de Ruth Halimi i Emilie Frèche.

Premi a l'experiència jueva “Lia Award”, Festival Internacional de Cinema de Jerusalem.

 

Compartir: