FESTIVAL DE CINEMA JUEU – "Sholem Aleichem : Lauching in the darkness"

Dijous 7 de juny, 19.30h. Una pel•lícula de Joseph Dorman.

Estats Units, 2010 / 1h37 / VOSE / documental.

 
Aquest documental es un retrat fascinant del gran escriptor Sholem Aleichem, els relats del qual foren la base del musical de Broadway El violinista en el tejado. Sholem Aleihem: Laughing in the Darkness narra la història del geni rebel que va crear una literatura absolutament nova. Sondejant les profunditats del món jueu de l’Europa de l’est a cavall dels segles XIX i XX, un món en crisi i en ple canvi, va saber captar-lo amb un brillant sentit del humor que ha dut a considerar-lo precursor de Woody Allen i Philip Roth. Sholem Aleichem no va ser un mer testimoni de la creació d’una nova identitat jueva, sinó un dels homes que van contribuir a donar-li forma.
 
Sessió precedida del curtmetratge de animació Ben Gurion Hosting de Nadav ben Israel, en el que els espectadors esdevenen hostes a casa de David Ben Gurion, un amfitrió molt carismàtic, que els explica els moments més rellevants de la seva vida, des de la seva infantesa a Płońsk fins al seu trasllat al desert del Nègueb, passant per les seves etapes de lideratge. Tot plegat relacionat amb la seva passió pel Nègueb i l’esperança que tenia de fer renéixer el poble jueu mitjançant el desenvolupament del desert.

Entrada 4€. Gratuït pels estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.