FESTIVAL DE CINEMA JUEU – "How to re-establish a vodka Empire"

Diumengue 10 de juny, 19h00. Una pel•lícula de Daniel Edelstyn.

Regne Unit, 2012 / 1h15 / VOSE / documental.

 
Maroussia Zorokovich, àvia de Daniel Edelstyn i filla d’una de les poques famílies jueves adinerades d’Ucraïna, va ser una prometedora escriptora i ballarina fins que la Revolució Bolxevic de 1917 va enviar-la a l’exili. Edelstyn, fill d’un matrimoni no practicant d’Irlanda del Nord, amb prou feines coneix aquest passat fins que troba un diari de la seva àvia. Llavors viatja a Ucraïna per cercar les seves arrels, descobreix que la destil•leria de vodka que el seu besavi va fundar el 1904 segueix funcionant, i decideix fer-se amb les regnes del negoci. Aquest divertit i emotiu film presenta una ambiciosa mescla de cinéma vérité i enginyoses seqüències d’animació, subjectives i surrealistes, que aconsegueixen il•luminar la història amb un vívid sentiment.
 
Sessió precedida del curtmetratge documental Beatle Jew – Partie 1 : El ultímo guardián, de Federico Szarfer : 
El 1867 el Professor Moritz Antscherl i molts altres jueus de la seva generació aconseguiren la ciutadania austrohongaresa i abandonaren Fatherland. Només els recorda un ancià. És el guardià del cementiri. Un bon matí es troba amb un noi de Barcelona que apareix entre les làpides dels seus avantpassats... com un tany que brota en arrels alienes. La història és una travessia cap a la llibertat, tal vegada avivada per l’efecte de l’aiguardent. 
 
Entrada 4€. Gratuït pels estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.