FESTIVAL DE CINEMA JUEU – Footnote

Dimarts 5 de juny, 21.00h. Una pel•lícula de Joseph Cedar.

 Israël, 2011 / 1h45 / VOSE / amb : Shlomo Bar Aba, Lior Ashkenazi.

La història d’una gran rivalitat entre un pare i un fill, ambdós excèntrics professors que han consagrat la seva vida a la seva feina a la Universitat Hebrea de Jerusalem. El pare és un purista tossut que tem i menysprea l’establishment, mentre que el fill és addicte als elogis i els guardons. Però un bon dia, giren les tornes. Quan el pare s’assabenta de que rebrà l’Israel Price, el més prestigiós guardó nacional, es fa palesa la seva ànsia de reconeixement. El fill es debat entre l’orgull i l’enveja. Aquesta insensata relació de competència els conduirà a un amarg enfrontament, que Cedar aborda amb humor.
 
Premio al millor guió al Festival de Cannes 2011.

La ironia mordaç d’aquesta comèdia, que, de vegades, evoca a  A Serious Man dels germans Coen, dona a aquesta pel·lícula, la discussió entre el cerebral i el grotesc, un aspecte definitivament molt divertit. Le Monde.

Sota els seus falsos aires de comèdia, aquesta descripció de la rivalitat entre un pare i el seu fill lliura una profunda i àcida reflexió sobre les relacions humanes. Les Fiches du Cinéma.

 
Amb la presència del director.
 
Entrada 4€. Gratuït pels estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.