FESTIVAL DE CINEMA JUEU - L'Armée du crime.

Dimarts 5 de juny, 19.30h. Una pel·ícula de Robert Guédiguian.

France, 2009 / 2h19 / VOSC / amb: Simon Abkarian, Virginie Ledoyen, Robinson Stévenin.
 
Al París ocupat pels alemanys, el poeta d’origen armeni Missak Manouchian dirigeix un grup de joves jueus, hongaresos, polonesos, romanesos, espanyols, italians i armenis decidits a combatre per l’alliberament de la França que estimen: la dels Drets de l’Home. En la clandestinitat, arriscant la vida, esdevenen herois. Els atemptats d’aquests partisans estrangers incomoden els nazis i els col•laboracionistes, i la policia francesa no escatima mitjans per tal de capturar-los. El febrer de 1944, vint-i-dos homes i una dona són condemnats a mort. En una última operació de propaganda, són presentats al públic com l’Exèrcit del Crim. 
 
Basada en fets reals.
 
 
Una magnífica i convincent distribució serveix aquesta epopeia que funciona com un western amb ideal de llibertat i de fraternitat. El realitzador ha sabut trobar l’aire històric i novel·lesc, que fa d’aquest exèrcit una pel·lícula entusiasmant. Le Journal du Dimanche.
 

Una pel·lícula molt controlada, una mica inspirada, servida per un grup de joves comediants excepcionals, que supera  totes les expectatives.Le Nouvel Observateur.

L’epopeia trasbalsadora del grup Manouchian semblava destinada a Robert Guédiguian i a ningú més que desitja i assumeix la dimensió pedagògica de la seva pel·lícula. Sempre a favor de la vida. Télérama.

 
Entrada 4€. Gratuït pels estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.