FESTIVAL DE CINEMA JUEU – Le cochon de Gaza

 Dimecres 6 de juny, 21.30h. Una pel•lícula de Sylvain Estibal. 

França, 2011 / 1h39 / VOSE / amb: Sasson Gabay, Myriam Tekaïa, Gassan Abbas.
 
Jafaar, un pescador palestí que viu pobrament a Gaza, es queda bocabadat quan troba un porc vietnamita enredat a la seva xarxa. Ha de desfer-se de l’animal impur de seguida, abans que les autoritats no el descobreixin, però no pot resistir la temptació de treure’n una mica de diner fàcil. Quan un funcionari de Nacions Unides es nega a comprar el porc, Jafaar troba la manera de d’explotar les capacitats reproductores del seu nou amic al lloc més impensable... Ara bé, passar desapercebut en companyia d’un animal “prohibit”, enmig dels seus germans palestins, davant dels soldats israelians i sota l’escrutini dels fonamentalistes islàmics no és cap llit de roses.
 
César 2012 a la millor Òpera prima.

La pel·lícula de Sylvain Estibal és una faula poètica, burlesca que evita el compromís polític mentre denuncia una situació absurda. És com un missatge de pau, una botella en el mar. Sasson Gabay i el seu porc representen un paper molt interessant, la relació ideal entre dues comunitats. Le Figaroscope.

Le cochon de Gaza s’apunta en aquesta preciosa categoria de les pel·lícules que saben divertir, mentre es situen en una activitat perillosa. Métro. 

Sessió precedida del curtmetratge de animació Peacemaker Mac de Yotam Cohen, realitzada  per alumnes de la Bezalel Academy of Arts and Design de Jerusalem.
 
Entrada 4€. Gratuït pels estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.

Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.