Trailer - Persepolis
CINEMA - Persépolis de Marjane Satrapi

CICLE "Festa del còmic".

Dimarts 15 de maig, 20.30h

França – Estats Units / 2007 / 1h35 / V.O.S.E. / amb les veus de: Catherine Deneuve i de Chiara Mastroianni.

Teheran 1978: Marjane, de vuit anys, somnia en el futur, i s’imagina que és un profeta que salva el món. Acaronada per uns pares moderns i cultes, especialment lligada a la seva àvia, la nena segueix amb exaltació els esdeveniments que conduiran a la revolució i provocaran la caiguda del règim de Chah.

Amb la instauració de la República islàmica comença la època dels "comissaris de la revolució" que controlen la forma de vestir i els comportaments. La Marjane ha de portar el vel, però desitja revelar-se contra això. Aviat, la guerra contra Irak provoca bombardejos, privacions i desaparicions dels pròxims. La repressió interna es torna cada dia més severa. En un context cada cop més insuportable, la seva forma d’expressar-se i les seva posició rebel es tornen problemàtiques. Els seus pares decideixen enviar-la a Àustria per a protegir-la. A Viena, la Marjane viu, als seus 14 anys, la seva segona revolució: l’adolescència, la llibertat, el vertigen de l'amor, però també l’exili, la soledat i la diferència.

Persépolis és l’adaptació cinematogràfica de quatre àlbums de còmic del mateix nom, àmpliament inspirats en la joventut de la seva dibuixant, Marjane Satrapi.
El llargmetratge ha estat recompensat pel premi del jurat en el 60è festival de Canes, l’any 2007. 

Una dimensió poc freqüent en el dibuixos animats, la de l’autoficció (...) Aquesta pel•lícula és testimoni de les qualitats humanes i artístiques que la dibuixen, més enllà de la trama històrica i del drama íntim, per un públic universal. Le Monde

Persépolis no deixa mai les seves maletes (...), amb una idea per minut per a reinventar el món. (...) És una pel•lícula amb personatges reals, amb totes les possibilitats d’un cinema modern (...). Libération

Entrada: 2€. Gratuït per als estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.