L’ALTERNATIVA _ Atlantiques, Mille Soleils de Mati Diop

Dimarts 18 de novembre, 19h

Atlantiques de Mati Diop

França / 16’ / VOSE / Amb Serigne Seck, Alpha Diop, Cheikh M'Baye

En el primer curtmetratge de Mati Diop, un noi de Dakar explica als seus dos amics el seu viatge en pastera. Ell i tots els que l'envolten estan obsessionats amb la idea de creuar el mar. Les seves paraules reverberen com un poema melancòlic. És la història d'uns nois que estan viatjant contínuament; entre el passat, el present i el futur, entre la vida i la mort, entre la història i el mite.

Mille Soleils de Mati Diop

França / 45’ / VOSC / Amb Magaye Niang, Mareme Niang, Aminata Fall

Al 1972, Djibril Diop Mambéty va rodar Touki Bouki. Dos joves amants somien deixar Dakar per anar a París. Quan arriba el moment, ella puja al vaixell, però ell és incapaç d'abandonar la seva terra. Quaranta anys després, Mille soleils investiga l'herència personal i universal de Touki Bouki. El seu protagonista mai va sortir de Dakar i es pregunta què en va ser del seu amor de joventut. Històries de família, exili i cinema passen de l'esfera íntima a la del mite.
Després de les projeccions hi haurà una conferència del crític i cineasta Michel Amarger sobre l’obra de Djibril Diop Mambety i de la seva neboda Mati Diop.

Entrada 2€ • Abonament 10 projeccions 15€ • Gratuït pels estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca • www.alternativa.cccb.org
 

Compartir: