Naissance des pieuvres
Adèle haenel - Pauline Acquart
Louise Blachère - Pauline Acquart - Adèle Haenel
Naissance des pieuvres - Trailer
CINEMA - CICLE "Noies molt modernes" - Naissance des pieuvres

Una pel·licula de Céline Sciamma.

Dimarts 27 de març, 20h30.

França, 2007 / 1h25 / V.O. / amb Pauline Acquart, Adèle Haenel, Louise Blachère.
 
Durant l’estiu dels seus quinze anys, tres adolescents del club de natació sincronitzada de Cergy-Pontoise viuen les seves primeres aventures amoroses i descobreixen el desig i la sensualitat. Floriane, capitana de l’equip juvenil, és una noia rossa que els nois miren bastant. Tothom la té com una provocadora i sembla que accepta la imatge de lolita, però amaga que encara és verge. Anne, que entrena a les més petites, està acomplexada pel seu físic, però voldria agradar al François, membre de l’equip de water-polo. Entre elles dues, la Marie intenta integrar-se, observa a la Floriane amb una curiositat enterbolida, li serveix per les seves sortides nocturnes i recull les seves confidències.

Nominada a la millor pel•lícula i a la millor actriu revelació per Adèle Haenel i Louise Blachère als César 2008. Seleccionada en el Festival de Cannes 2007 per la secció Un certain regard.

Céline Sciamma filma l’adolescència en la seva intemporalitat: els instants de fusió, la insatisfacció, les petites rareses i l’angoixa de la norma (…) la seva primera pel•lícula és també el descobriment d’una cineasta. Elle.

Naissance des pieuvres alinea secament gestos que no autoritzen cap sentimentalisme, cap judici. Però els ballets nàutics són un engany, perquè l’essencial és aprendre a enamorar-se. Le Monde.

 

Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.