Trailer de la película
CINEMA - CICLE FRANÇOIS OZON - Le refuge

Dimarts 24 de abril, 20.30h.

France, 2010 / 1h30 / V.O.S.E. / avec Isabelle CarréLouis-Ronan ChoisyPierre Louis-Calixte.

 

Mousse i Louis són joves, guapos i rics, s’estimen. Però la droga envaeix la seva vida. Un dia, Louis mor d’una sobredosis. Mousse sobreviu, però després de la mort de la seva parella, descobreix que està embarassada. Ella decideix tenir el bebè en contra del consell de la tradicional i burgesa família d’en Louis. Perduda, fuig a una casa lluny de París, a la vora del mar. Alguns mesos més tard, el germà de Louis la va a buscar al seu refugi.     

És una faula iniciàtica i un retrat social alhora, Le refuge transcendeix el realisme i la duresa del seu relat per una atenció infalible reflectida en els personatges i en els seus cossos. La càmera passa arran dels actors principals amb moviments lànguidament ambigus, i la seva pell ocupa tot el pla de la filmació.

 

Ozon esculpeix la llum, acaricia les emocions, enxampa un perfum al vol, i dóna, un cop més, al desig, la seva gran força vital, filma l’embaràs com a persona, sense ignorar el poder de la melancolia. Amb la simplicitat del gran art. L’Humanité.

Tot és líric, sorprenentment dolç. És una història que desarma i apassiona al mateix temps. Télérama.

Isabelle Carré troba en Le refuge un dels papers més macos de la seva carrera, i el seu resultat mereix tots els elogis. Les Inrockuptibles.

 

Entrada 2€. Abonament 10 sessions 15 €. Gratuït per als estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.

 

Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.