Chiara Mastroianni
Trailer - La Lettre
CICLE "Noies molt modernes" - La Lettre (La carta)

de Manoel de Oliveira - dimarts 28 de febrer, 20.30h. França - Portugal - Espagne, 1999 / 1.47h / V.O.S.E. / amb: Chiara Mastroianni, Pedro Abrunhosa, Antoine Chappey.

Llibre adaptació de La Princesse de Clèves, de Madame de La Fayette, aquesta pel•lícula explica els amors i desamors de Mademoiselle de Chartres. Després d’una primera decepció amorosa, la noia es casa, sense amor, amb Jacques de Clèves, un metge reconegut. Aviat, la princesa s’enamora d’un cantant de moda, Pedro Abrunhosa, però vol ser fidel al seu marit. Aconseguirà resistir-se a les sirenes de la passió?

Preu del Jurat del Festival de Cannes 1999.

Manoel de Oliveira té el do d’escollir obres que coincideixen màgicament amb el seu tipus de cinema i un talent estupefaent per a absorbir-les, per amalgamar-les al seu propi univers. Libération.

El que vol Oliveira no és tan el fer una transposició, però més aviat d’alliberar l’obra del seu rere pla històric, per treure’n la intemporalitat, la seva força i la seva puresa. Le Figaroscope.

Oliveira s’inspira d’un clàssic per proposar-nos una reflexió sobre el matrimoni, un conte moral que xoca els segles, però que vol ressaltar la permanència de les passions humanes. L’Evènement.

Entrada 2€. Abonament 10 sessions 15 €. Gratuït per als estudiants de l’IFB i els usuaris de la Mediateca.
Compartir:  
Comentaris: 1
susana rote cubas dijo el 27/02/2012 a las 17:53h.
estoy muy contenta de recibir vuestra información mensual   Avisar al moderador
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.