Jazz a l’Institut francès a l’ocasió del Festival de Jazz de Barcelona!

Per a la seva 44ena edició, el Festival de jazz de Barcelona torna el mes de novembre 2012 amb grans noms del jazz contemporani, joves artistes de talent, i músics principiants i prometedors! L’Institut francès s’ha associat al Festival de jazz de Barcelona, per primera vegada des de la seva creació, per a organitzar tres concerts.  

El dissabte 10 de novembre, la comediant, actriu i cantant Irène Jacob presentarà el seu àlbum Je sais nager, escrit, juntament amb el seu germà Francis Jacob, a Nova York. Suaument, el jazz es barreja amb la bossanova, i Irène presta la seva veu a uns textos inspirats per la filosofia de Gilles Deleuze. Sala Luz de Gaz, Carrer Muntaner, 246.

El pianista francoamericà Dan Tepfer tocarà les seves Variations Goldberg, el dijous 15 de novembre, a l’Institut francès. Es tracta d’una reinterpretació contemporània d’una de les obres més hipnòtiques del repertori de piano de Jean-Sébastien Bach.

Per acabar, la setmana següent, el  magnífic quartet format per Michel Portal, Louis Sclavis, Henri Texier i Christophe Marguet presentaran l’espectacle L'oeil de l'éléphant, en homenatge al fotògraf Guy Le Querrec. Les seves millors fotografies es projectaran durant el concert i seran la inspiració dels músics. « Al Guy Le Querrec li agrada el vell proverbi africà que voldria que l’œil de l’éléphant es llancés a cada instant per viure’l únicament, com si fos la primera i última vegada. Aquest moment "decisiu" segons Cartier Bresson, "incisiu" segons Guy Le Querrec és la paraula mestressa de la seva vida de fotògraf.»

Tres altres concerts importants ja han estat anunciats: Sonny Rollins el 20 de novembre al Palau de la Música Catalana, Brad Mehldau Trio el 28 de novembre a l’Auditori, i per últim, Chick Corea Trio amb Christian McBride i Brian Blade, pel concert d’acomiadament el 30 de novembre al Palau de la Música.

I, a partir del dimarts 17 de juliol, el 44è festival de jazz honorarà Barcelona amb un gran concert animat per The Soul Rebels Brass Band. Aquest grup de Nova Orleans revoluciona el jazz tradicional, escolteu-los aquí. La festa serà a la sala Bikini, per a presentar els artistes convidats del festival. 
 
Informacions pràctiques:
- Web del Festival: www.barcelonajazzfestival.blogspot.com.es
- Pàgina Facebook del Festival: www.facebook.com/barcelonajazzfestival
- Els alumnes de L’IF-B i els usuaris de la mediateca podran aprofitar un descompte del 10% en els preus de les entrades. Per aprofitar aquest descompte, comprar les entrades a aquesta web, i introduir el codi de descompte IF44.
Compartir: