TROBADA AMB UN AUTOR _ CICLE LITERATURA I REALITAT _ Le banquet des affamés de Didier Daeninckx

Dijous 21 de febrer, 19.30h

 Autor de novel·les policíaques, però també de novel·les per a joves, de còmics, d’escenaris, Didier Daeninckx utilitza, des de fa trenta anys, totes les armes de la ficció per parlar de la Història, en la seva dimensió política i social.   

De la guerra d’Algèria (Meurtres pour mémoire) al colonialisme i als zoos humans de les exposicions universals (Cannibale), dels afusellats de la primera guerra mundial (Le Der des ders) a la memòria enterrada de la segona (La mort n’oublie personne), Didier Daeninckx és un agrimensor infatigable del segle XX, un destorbador d’oblidar, un blasfemador convençut de què oblidant el passat, ens obliguem a reviure’l.           

La seva última novel·la, Le banquet des affamés de l’editorial Gallimard, evoca la figura de Maxime Lisbonne, personalitat que va deixar la seva empremta a la comuna de París. A l’Institut francès, l’autor ens permetrà reflexionar sobre el pes de la Història en el present, i a la utilització de la novel·la com a instrument d’autòpsia d’una memòria col·lectiva.

En col·laboració amb el Liceu francès de Barcelona.

Traducció simultània. 

Compartir: