EXPOSICIÓ_ Territoires d’expériences

Dimecres 14 de gener, 19.30h  

Entre setembre de 2012 i octubre de 2013, El Carré d’Art i L’aparté* es van associar per a rebre a sis fotògrafs en el marc d'una residència artística.
Israel Ariño, Muriel Bordier, Delphine Dauphy, Marc Loyon, Cédric Martigny i Pascal Mirande lliuren la seva representació personal de dos territoris d'Ille-et-Vilaine (Chartres de Bretagne i el Pays de Montfort).
La originalitat de l'experiència resideix en el fet d'escollir un procediment fotogràfic del segle XIX, el col•lodió humit, i la presa de fotos amb l'ajuda de càmeres fotogràfiques.
Lluny del flux constant d’imatges pròpies de la nostra època, els sis fotògrafs convidats han retrobat el temps llarg de la gènesi inherent dels procediments primitius. Molt de temps per la preparació dels negatius, molt de temps per tot el desplegament gestual lligat al treball amb una càmera fotogràfica i a la manipulació de les plaques, sovint de gran format i fràgils. En fi, molt de temps de pausa que requereix el procediment.
Així com una contribució a un inventari fotogràfic dels llocs i de les activitats humanes, les imatges produïdes representen un conjunt en el qual es superposen realitats tangibles i tots els imaginaris nascuts de les mirades dels artistes convidats en residència.
* Le Carré d’Art, galeria de fotografies de Chartres-de-Bretagne, a prop de Rennes, França
L’aparté, lloc d'art contemporani i de residència d’artistes de Montfort Communauté, França

Compartir: