EXPOSICIÓ _ FOTOGRAFIA _ LE JAZZ AU BOUT DES DOIGTS / PORTRAITS per Sophie Le Roux

Dimarts  5 de novembre, 20h. Fins al 21 de desembre

Fotoperiodista, il·lustradora de diverses portades de discs, amant dels músics de jazz, Sophie Le Roux  recorre, amb la seva càmera, tots els racons de les sales i els festivals de jazz des de fa més de 30 anys. 

L’any 1984, va fotografiar a la cantant Elisabeth Gaumont amb una Pentax Spotmatic, i va ser quan va decidir dedicar-se a la fotografia d’espectacles. Actualment representa la memòria viva de mítics clubs de jazz parisencs com el Petit Journal o el New Morning. L’any 2001, va col·laborar amb el pintor Raymond Moretti per la realització d’una sèrie de segells sobre les « Estrelles del jazz » editada per La Poste. Des d’aleshores, Sophie Leroux és la col·laboradora indispensable dels músics i productors per als seus cartells, carpetes, llibres i il·lustracions de premsa.

El seus clixés immortalitzen a les més grans figures internacionals, com per exemple Herbie Hancock, Marcus Miller, Ron Carter, Michel Petrucciani o Kyle Eastwood. 

Fotògrafa oficial del festival de Jazz de Viena de 2006 a 2011, la seva sèrie « Le Jazz au bout des doigts », fa sortir un llibre del mateix nom l’any 2011, el qual reuneix el seus millors retrats dedicats a les mans dels artistes. L’índex vertical de Babacar Faye sobre la pell d’un tambor, els dits torturats de  Carla Bley sobre un teclat de piano, Pat Metheny, Richard Galliano, Michel Portal... són fragments, instants captats, la prolongació d’un cos i d’una ànima que manipula l’instrument per extreure’n la seva quinta essència musical.

"…Sophie Leroux transporta als espectadors ben a la vora de l’artista. A través de la seva mà feliç i del seu ull generós, revela el preciós vincle que constitueix la mà entre el músic i el seu instrument. Edificant." Fara C., Journal de l'Humanité.

"Només hi trobem felicitat i bellesa a la punta dels dits" Didier Lockwood.

***

Entrada lliure

Compartir: