(490 Kb)
EXPOSICIÓ _ FOTOGRAFIA _ Livres en vie de Jean Marc Godès

Dimecres 8 maig, 20.30h. Fins al 5 de juny.

JEAN MARC GODÈS, va néixer a Guadalupe l’any 1958, ha viscut a la França Europea i a l’illa de la Reunió. Actualment, resideix al Sud de França. Al llarg de seu recorregut professional, ha treballat d’obrer, de conductor de camions, d’animador pedagògic, de formador i de consultor d’inserció professional.
 
Ciutadà del món abans de tot, la seva experiència de vida l’ha dut a aferrar-se a l’imaginari, als combats, als colors i a la humanitat dels seus contemporanis. Godès és un fotògraf artista plàstic, i des de l’any 2007, es dedica exclusivament, a través de la imatge fotogràfica, a la promoció del llibre i de l’escriptura, en homenatge al seu pare escriptor. Intentant trobar la màgia de l’instant, Jean-Marc Godès busca la poesia de la imatge.
 
Les seves representacions fotogràfiques, de l’esbós sobre paper a la realització del clixé final, són el fruit d’una feina real de creació: estudi de viabilitat, reunió dels mitjans tècnics, creació d’instal·lacions efímeres, decorats, vestuari i maquillatge, repetició amb els actors (llibres, animals, humans), anàlisis de la imatge, reglatge de l’enquadrament, selecció de la lluminositat.
 
 
LIVRES EN VIE
 

La història onírica dels Livres en vie troba un eco més enllà de les fronteres geogràfiques i culturals. Des del 2008, les seves creacions artístiques han cobert més de 60 exposicions a França, a Suïssa, a Brasil, a Canadà, a Itàlia, a Romania, a Irlanda, a Portugal...

Entre imatge fixa i poesia, les seves representacions fotogràfiques tenen com a objectiu de interpel·lar l’imaginari, de suscitar les ganes de seguir o de refer el transcurs de les històries efímeres que explica, el temps d’una instantània, el temps d’una fotografia. La singularitat de la seva recerca artística és el qüestionar les normes realitzant unes representacions fotogràfiques situades d’una banda i de l’altra de la frontera de la realitat.

Sota el seu enfocament, els llibres tenen vida. Són la memòria i el vehicle de les nostres històries personals i col·lectives, de les nostres identitats així com les paraules i el desig dels « altres » assentats en un cofret de paper.

 En un món dominat per la imatge, per una galeria de retrats, en el transcurs d’un viatge oníric, Godès ha construït móns incerts que participen a la lectura de la realitat. A la cruïlla de l'art contemporani, de la literatura i de la poesia, les seves construccions numèriques són un homenatge a la música del temps i als colors de la vida.

 
Fins al 5 de juny.
Compartir: