FOTOGRAFIA _ ROUX ET ROUSSES de Geneviève Boutry

Del dimarts 2 al divendres 26.
Vernissatge, dilluns 1 d’octubre, 19.30h.


Amb la intervenció de Margarita Puig, periodista de La Vanguardia. Ha publicat en el suplement Estilos de vida del 15/09/2012l’article L’extinció d’un mite tractant el tema dels pèl-rojos. 

Per a Geneviève Boutry, « la rojor és un tema universal i federador ja que parla de la minoria i la diferència. També tracta l’exclusió. Els rojos, en general, es senten bé però, sovint, són percebuts com una casta a part.  Provoquen fascinació i repulsió al mateix temps. »

 
Vint anys després de la seva primera sèrie de retrats de rojos i roges, Geneviève Boutry es mostra sensible a la història d’aquesta minoria, durant molt de temps perseguida, ja que l’associaven al maligne i a la bruixeria, i continua amb la seva tasca de posar llum a les cabelleres brillants, però d’una manera menys barroca, privilegiant decorats depurats i uns plans més tancats.                    
Amb una molt bona posada en escena i amb la voluntat de fer sortir a la llum aquesta comunitat, Geneviève Boutry proposa uns retrats onírics de rojos i roges, trobats, a l’atzar, al carrer, a cafeteries o a diverses festes. Cadascuna d’aquestes fotografies es nodreix del intercanvi entre la fotògrafa i el seu model, la tria de la posada en escena, del decorat i del vestuari s’adapta de manera a permetre, a aquestes personalitats, expressar-se naturalment.
 
« El què m’ha interessat és d’anar cap a una comunitat de color rara, personal, intensa, i d’entretenir-se sobre el que els apropa i els diferencia »
 
 
 
Exposició a la Galerie de l’Institut francès – Barcelona.
Entrada gratuïta.
 
Compartir: