EXPOSICIÓ _ Retrats

Del dimecres 9 de gener al divendres 15 de febrer.

De Renaud Monfourny

Membre fundador i fotògraf de la revista Les Inrockuptibles, Renaud Monfourny immortalitza, des de fa més de 25 anys, les figures més emblemàtiques del món de l’art tals com Serge Gainsbourg, Emmanuelle Béart o també Louis Garrel, captant-les a través de retrats depurats, en blanc i negre, molt característics de la seva obra. Exposada a Buenos Aires, Tokio, Brusel•les, Nova York, Tessalònica i a casa de Colette a París, la seva obra és reconeguda arreu del món.

Segons Luciana Tatia de M., "Renaud Monfourny és un fotògraf subversiu. A primera vista, podríem pensar tot el contrari. En una època en la qual la fotografia es llibera totalment de la seva realitat material per passar a una corrent digital, Renaud Monfourny es dedica a tornar a situar-la en el pla del que és real i tangible. L’art fa crida a l’inconscient, al no-reprimit; fa despertar les sensacions primàries. En els seus retrats, l’artista ofereix una altra imatge de les celebritats fotografiades, de les quals s’ha esforçat a treure’n l’essència. Més enllà de les convencions socials i dels artificis de Photoshop, fa entreveure la persona que hi ha darrera del personatge."

Ferotgement, anti-glamour, el fotògraf es manifesta contra el consumisme cultural que es mostra en la majoria dels retrats de les estrelles actuals, i aspira tornar a connectar amb la primitivitat de l’esperit rock de primera generació.

Inauguració dimecres 9, 20.30h.
Entrada gratuïta.

Compartir: