1 © Yuri Kozyrev NOOR for Time Magazine
© Shaul Schwarz reportage para Getty Images
3 © Yuri Kozyrev NOOR for Time Magazine
© Tadashi Ohkubo Yomiuri Shimbun
2 © Martina Bacigalupo Agence VU
1 © Yuri Kozyrev NOOR for Time Magazine
EXPOSICIÓ - Més fotoperiodisme

Del dijous 1 de març al diumenge 3 de juny. En el CCCB.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i la Fundació Photographic Social Vision presenten per primera vegada a Barcelona quatre exposicions de «Visa pour l’Image – Perpignan», el festival professional de més prestigi en el sector de la fotografia documental internacional. Amb més de 170 fotografies, la mostra MÉS FOTOPERIODISME destaca per la diversitat dels gèneres fotogràfics seleccionats i l’actualitat que retraten. Les quatre mostres triades i coproduïdes pel CCCB, Photographic Social Vision i el festival de Perpignan, són documents gràfics excepcionals del que s’ha viscut en tres continents al llarg del 2011:

• El tsunami que va devastar l’est de l’illa del Japó al març. Una mirada col•lectiva publicada per la revista Days Japan.

• Les revolucions àrabs iniciades al febrer des d’Egipte fins al Iemen passant per Tunísia i Bahrain captades per l’ull de Yuri Kozyrev (Agència NOOR).

• Un reportatge de Shaul Schwarz (Getty Images) sobre la narcocultura com a retrat de la societat que conviu amb i gràcies al narcotràfic a Mèxic.

• La vida quotidiana a la Uganda postbèl•lica a través de la història d’una dona mutilada que lluita per sobreviure al camp. Un treball de Martina Bacigalupo (Agència VU’).

Sota el títol MÉS FOTOPERIODISME, Visa pour l’Image – Perpignan a Barcelona, Photographic Social Vision i el CCCB ofereixen al públic barceloní la possibilitat de continuar endinsant-se en l’estimulant gènere de la fotografia documental. La selecció que es presenta a Barcelona permet accedir i contemplar reportatges fets en profunditat i apreciar la tasca d’autors compromesos, i contestar, d’aquesta manera, a una demanda creixent i un interès real del públic envers aquest gènere fotogràfic.

Comissariat: Photographic Social Vision.

Coproducció: CCCB, Photographic Social Vision i Visa pour l’Image-Perpignan.

Amb el patrocini de Fundació Banc Sabadell i la col•laboració de l’Institut Francés.

 
En el CCCB: C/ Montalegre, 5. 08001 Barcelona. Tel. : 93 306 41 00

De dimarts a diumenges d’11 a 20h. Tancat els dilluns no festius.

Preu: 5 €.

Entrada reduïda: 3,00 € per a jubilats, menors de 25 anys, famílies nombroses, famílies monoparentals i visites en grup (mínim 15 persones), i per a tothom cada dimecres.
Entrada gratuïta per a menors de 16 anys, Amics del CCCB, Jubilats titulars de la Targeta Rosa gratuïta, aturats, carnet de Docent de la Generalitat de Catalunya, i cada diumenge de 15 a 20 h.
 
Compartir:  
Comentaris: 1
Lluis Ripoll Querol dijo el 28/02/2012 a las 12:26h.
Bonjour, Je suis l'auteur d'un livre photographiquesur Perpignan et la Visa pour l'Image, je pense qu'il pourrait vous intéresser vendre ce libre à l'éxposition ou bien le renseigner dans vos communications. Vous pouvez voir et / ou achet le livre à: http://es.blurb.com/books/2958553 J'appréciairais vos commentaires Bien à vous Lluis Ripoll    Avisar al moderador
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.