EXPOSICIÓ - Homenatje a Rémi Ochlik, Primaveres àrabs 2011.

Del 4 de maig al 2 de juny. Arts Santa Mònica.

Rémi Ochlik va néixer a l'est de França el 1983. Després de graduar-se  a l'escola secundària, es va traslladar a París per estudiar fotografia a l’escola Icart-photo, i va començar a treballar per l’agència de fotografia Wostok. L’any 2004, als seus 20 anys, va viatjar a Haití per fotografiar els disturbis al voltant de la caiguda del president Jean-Bertrand Aristide. Per Rémi, era la seva primera experiència d’un conflicte armat. L’obra resultant va ser guardonada amb el Premi François Chalais per a Joves Reporters i es va presentar al Festival Visa pour l’Image Internacional de Fotoperiodisme. El 2005 Rémi va fundar la seva pròpia agència de fotografia, PREMSA IP3, amb la intenció de cobrir les notícies a París i conflictes a tot el món. 

El 2011, Rémi fotografiava les revolucions de Tunísia i Egipte i l’aixecament i la guerra a Líbia. Els seus treballs han estat publicats a Le Monde Magazine, VSD, Paris Match, Time i The Wall Street Journal. Fou assassinat a Homs, Síria, el 22 de febrer de 2012. Tenia 28 anys.

 
Una exposició de 55 de les seves fotografies, realitzades durant les primaveres àrabs (Tunísia, Egipte, Líbia i Síria), un homenatge a Rémi Ochlik i a tota la professió de la societat civil catalana a la valentia i al talent del jove periodista francès.

Activitat relacionada amb l'exposició :
LES PRIMAVERES ÀRABS, 2011 - espai arxiu - 3 maig, 2012 | 19.00 h.

Comissariat:Jean-François Leroy i Arnaud Brunet
OrganitzaAlliance Française Sabadell, Institut Français de Barcelona, Visa pour l'Image i Arts Santa Mònica - Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Produeix:Alliance Française Sabadell, Institut Français de Barcelona, Visa pour l'Image i Arts Santa Mònica - Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Col·labora:EGM, PHOTOGRAPHIC SOCIAL VISION
Agraïments:Cristophe Bertolin, Emilie Blachère i Joan Fontcuberta
 
Mes info en la web de Arts Santa Mònica.
Compartir: