TROBADA AMB UN FOTÒGRAF _Projecció/Conferència de Marc Loyon

Dimecres 1 d'octubre, 19.30h

L’autor-fotògraf  Marc Loyon, en residència a l’Institut français-Barcelona durant el mes de setembre, du a terme un projecte sobre Barcelona i presentarà la seva evolució fotogràfica basada en la representació del paisatge urbà: El paisatge pot ser entès com una representació estètica, una representació cultural, com un territori producte d’una societat en un temps i en un espai concret, o també un sistema biofísic i social (Délégation interministérielle à l’aménagement du territoire et à l’attractivité régionale DATAR 1983). Agafa de punt de partida la divisió administrativa dels deu barris i ofereix una nova mirada de la ciutat, laboratori urbà per excel•lència.

Nascut al 1967, Marc Loyon viu i treballa a Rennes. Després d’haver fet uns estudis científics, obté un diploma de Sciences et Techniques Métiers de l’image et du son a la Universitat d’Aix-Marseille gràcies a unes memòries fetes en col•laboració amb Robert Doisneau sobre el reportatge humanista. Més endavant, es fa responsable de formació en aquest àmbit a Rennes. Al 1998, després d’una llarga estada a Brasil, torna cap a França com a fotògraf independent. S’encarrega de nombroses comandes com il•lustracions i natures mortes. Paral•lelament, es dedica a diversos treballs personals sobre els paisatges. Mostrant una profunda atracció per aquest tema, ofereix un enfocament documental i plàstic particular, orientat cap a l’ordenació del territori. El seu pas per la Direction régionale des affaires culturelles (DRAC, al servei de l’inventari dels monuments històrics), tindrà un impacte important en les seves futures produccions. És en aquesta ocasió que descobreix la fotografia d’arquitectura, un camp d’estudi molt gran i complex.

Durant aquesta projecció, Marc Loyon presentarà la línia directriu del seu treball que tracta sobre la petjada humana en el paisatge natural. L’apropiació de l’espai per l'home és la dinàmica buscada durant els seus viatges Algèria, Brasil, Estats Units, Canadà... El fotògraf vol presentar sota diferents angles algunes zones urbanes conegudes i d’altres sorprenents com il•lustren les fotografies fetes a Islàndia o a Nova Zelanda. Aquest vagareig fotogràfic és una invitació a un redescobriment dels nostres espais quotidians.

Entrada lliure
 

Compartir: