Presentació CinEd, un programa europeu per a l'educació a través del cinema

DIMECRES 12/07, 17.30h

Mediateca IFB – ENTRADA LLIURE

                                                

 

CinEd és un programa de cooperació europea, iniciat i liderat per l’Institut français, dedicat a l’educació a través del cinema. El seu objectiu és propiciar el descobriment de la riquesa del cinema europeu per part d’infants i joves d’entre 6 i 19 anys, així com desenvolupar la seva capacitat d’anàlisi i el seu coneixement de les formes cinematogràfiques. Després d’un primer any d’intensa cooperació europea, de la configuració de la col·lecció de pel·lícules i recursos pedagògics i d’uns quants mesos de proves amb l’ús de la plataforma, CinEd continua creixent en aquest segon any (setembre 2016-agost 2017).

  • Actualmente la plataforma inclou 12 pel·lícules que s’ampliaran fins a 15 el 2017, de tots els països socis: Bulgària, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Portugal, Romania.
  • Totes les pel·lícules s’acompanyen de dossiers i vídeos pedagògics, disponibles a la plataforma en versió original i, a partir de desembre, en versió multilingüe (ja disponible sota demanda).
  • El conjunt de les pel·lícules reuneix una gran diversitat de mirades de grans cineastes europeus clàssics i contemporanis.
  • Es proposa abordar les pel·lícules des de diferents escales (del film en la seva integralitat fins a l’anàlisi profunda de determinades seqüències, plans o fotogrames) i des de diferents perspectives (formals i expressives, temàtiques, tècniques, històriques, socials i culturals).
  • Es proposen diàlegs entre les pel·lícules de la col·lecció CinEd, i entre aquestes i altres disciplines artístiques i culturals (fotografia, pintura, literatura, etc.)
  • El 2016-2017 s’incorpora un nou soci: IhmeFilmi, de Finlàndia
  • A principis de 2017, l’accés a una nova pàgina web de CinEd oferirà als usuaris informacions complementàries.

 

Descubriu i compartiu amb els joves el bo i millor del cinema europeu!

 

 

Compartir: