TROBADA AMB UN AUTOR Journal de Guerre 1939-1944: Pierre Deffontaines, directeur de l’Institut français de Barcelone

_ dijous 12, 19.30h

d’Isabelle Lostanlen

Isabelle Lostanlen, professora a la universitat de Lille III, presentarà el seu llibre amb Lorenzo Delgado Gómez-Escalonilla, director de recerca al departament d’història del CSIC de Madrid i autor de nombroses publicacions sobre les relacions internacionals d’Espanya.

Entrada lliure · Traducció simultània

Pierre Deffontaines dirigeix a Barcelona un dels únics instituts francesos que queden actius a Europa durant tota la segona Guerra Mundial. Geogràficament prolífic, catòlic practicant i partidari del mariscal, s’uneix al 1943 al moviment de dissidència que sacseja els establiments de la península. Substituït per un equip contractat per Pierre Laval, obre un Institut sota la tutela del CFLN i ajuda a l’evacuació cap a Alger dels resistents i refractaris al STO vinguts il·legalment a l’Espanya de Franco.

Deffontaines, en aquesta obra, situa la guerra sota un enfocament humà, amb el seu lot d’angoixes, de dubtes, de canvis de rumb, donant unes directrius per a entendre una època enterbolida. El dinamisme de l’estil i el treball de presentació fan que l’obra sigui accessible a molts públics.

 

 

 

Compartir: