TROBADA AMB UN AUTOR Si je n’avais plus qu’une heure à vivre

dimecres 11, 19.30h

de Roger-Pol Droit

Entrada lliure   Traducció simultània   En col·laboració amb Ediciones Paidós

Una hora i res més. Què es pot fer en tant poc temps? Què és essencial? Què pensar, sentir, estimar? Quina traça deixar darrera de si mateix? Nosaltres ja estem tots interrogats sobre el veritable sentit de les nostres vides, sobre la diferència que hem de fer entre l’essencial i el superflu. Roger-Pol Droit ens proposa, en aquesta obra, una reflexió que podria valdre per totes les lliçons de filosofia i de saviesa del món.

A la tradició cultural europea, només el moment final és el moment de la veritat. Roger-Pol Droit ens convida a aquest exercici literari i filosòfic analitzant tot el que podríem fer si només ens quedés una hora de vida pròpia. Les opcions podrien ser variades –per a molts deixar-se anar a l’excés i a la transgressió-, però des d’un punt de vista filosòfic és el considerar l’essència de l’existència. Aleshores, en aquest instant final, l'autor torna sobre el què ha entès i ha retingut de la vida, de la felicitat, de l’amor, de la mort i fins i tot de la política. Roger-Pol Droit ens ofereix no només un exercici de lectura, sinó que també una reflexió que confronta emoció i raó tant com escriptura i sensació. D’aquesta manera, ens fa sentir el nostre final, que al capdavall és la nostra condició d’éssers humans.

Roger-Pol Droit és escriptor i filòsof. Ha escrit més de 30 llibres i publica regularment en Le Monde, Le Point, Les Échos i Clés.

 

Compartir: