CICLE MEDITERRANI: ESCRIPTORS DE LES DUES RIBES

Del 27 de novembre al 5 de febrer

El Mediterrani, com el seu nom indica és una “Terra del medi”, un espai uneix més que separa, un espai d’intercanvi, de mescla, de diàleg.
També es tracta d’un espai interior, fet d’una memòria compartida, d’una història travessada plegats, de diverses històries disseminades, en ecos, en relacions.
I a més a més, de sol! He nascut al Mediterrani, m’he banyat tots els estius al Mediterrani, en aquest cel tan pur que exigeix obligadament alguna cosa d’un mateix. No necessitava altres déus, els tenia tots davant meu, el mar, el sol, el cel, la puresa de la nit... ha escrit Olivier Py, per exemple.

Per evocar aquest espai, de novembre a febrer, quatre autors francesos o francòfons, d’una riba i de l’altra, venen a l’Institut francès a presentar el seus relats, d’aventures, de pèrdues, de fracassos o de retrobaments divertits i tràgics – i ressusciten les grans figures que han creat aquest espai, des de Saint Augustin fins a Albert Camus.

Juan Trejo, escriptor, dialogarà amb Mathias Énard el 27 de novembre i Fabrice Bentot, catedràtic de literatura, animarà els debats del 10 de desembre amb Hedwige Jeanmart, del 5 de febrer amb Jérôme Ferrari, i amb Kamel Daoud, al gener.

Per raons independents de la nostra voluntat, ens hem vist obligats a ajornar la trobada del dimecres 3 de desembre amb Kamel Daoud al proper mes de gener de 2015. Us informarem tan bon punt ens sigui possible de la nova data. Us preguem disculpeu aquest contratemps i us agraïm molt sincerament la vostra comprensió.

Entrada lliure • Traducció consecutiva

Descarregueu el programa del cicle en pdf fent clic a “descàrregues“a dalt a l’esquerra de l’article.

 

Compartir: