LES JORNADES D’EGIPTE _ CENTRE EURO ÀRAB DE CATALUNYA

Del divendres 9 al dilluns 19 de novembre.

En el 2012, el Centre Euro àrab de Catalunya dedica les seves jornades anuals a Egipte, emblema de les revolucions àrabs. L’Institut francès – Barcelona s’associa a aquest esdeveniment.
 
 
TAULA RODONA _ divendres 9, 11h
Dones i canvis socials en les revolucions del món àrab
Elia Romo, professora de filologia àrab, facultat de filologia de la Universitat de Barcelona; Lali Sandiumenge, escriptora i bloggera; Malica Zedjaoui, membre de l’associació Dones algerianes per a la igualtat i el desenvolupament i Eliana Camps, membre del Centre euroàrab de Catalunya tractaran el paper de la dona àrab i la seva participació en l’economia i en les institucions egípcies.
Conferència en castellà.
 
TAULA RODONA _ divendres 9, 18h
Egipte: els reptes de la realitat post revolucionària
Andreu Bassols, director de l’IEMed; Kim Amor i Joan Roura, periodistes corresponsals a Egipte; Felip Masó, arqueòleg especialista de l’Edat mitjana i Jordi Pedret, membre del Centre euroàrab de Catalunya debatran sobre el nou repartiment del poder entre l’exèrcit, els religiosos i els laics a Egipte.
Conferència en castellà.
 
CINEMA _ dilluns 12, 19h
Doaa al-Karawan de Henry Barakat
Egipte, 1954 / 2h06 / VOSE / amb: Faten Hamama, Ahmed Mazhar.
A un poble nomenat Beni Werkan, Hanadi, violada pel seu cap, és assassinada pel seu tiet per a salvar l’honor de la família. La seva germana Amna decideix combatre les tradicions que regeixen la vida de la comunitat i venjar el destí de la seva germana...
 
CINEMA _ dimarts 13, 19h
Le début et la fin de Salah Abu Seif
Egipte, 1960 / 2h10 / VOSE / amb: Omar Sherif, Sanaa Gamil, Farid Shawki.
Basada en una novel·la del Premi Nobel Naguib Mahfouz, aquesta pel·lícula explica la història d’una família de classe mitjana egípcia que lluita contra la pobresa després de la mort del pare...
 
CINEMA _ dijous 15, 19h
Tahrir 2011 de Tamer Ezzat, Ayten Amin i Amr Salama
Egipte i França, 2011 / 1h30 / VOSE / documental.
25 de gener de 2011. Un matí, quan els egipcis es desperten, no s’imaginen que una manifestació d’un sol dia, programada en un dia festiu a la plaça de Tahrir en el Caire, serà l’esdeveniment que desencadenarà una revolució que posarà punt i final a 30 anys de règim totalitari. La història d’una revolució duta a terme per la «generació Facebook» i que marcarà un «abans» i un «després» en molts països veïns sotmesos a la dictadura.
 
CINEMA _ divendres 16, 19h
Dernière station de musique : Égypte de Fermin Muguruza
Espanya i Qatar, 2011/ 1h40 / VOSE / documental.
El músic i realitzador Fermin Muguruza ens invita a un viatge rítmic a través d’Egipte, fent-nos descobrir les seves cultures, les seves tradicions, però també la seva modernitat i el seu desig de renovar-se.
 
CONFERÈNCIA _ dilluns 19, 19.30h
Egipte : el lent moviment d’una societat molt antiga per Pierre Lafrance
Nascut a Tunísia on va passar la seva joventut, Pierre Lafrance va començar, l’any 1963, una carrera de diplomàtic que l’ha portat a diverses regions de Pròxim Orient. Antic ambaixador, és membre de l’Institut de recerca d’estudis Mediterrani Pròxim Orient.
Organitzada per l’Association Français du monde i el Centre euro àrab de Barcelona · Conferència en castellà.
 
Compartir: