LLIURAMENT DELS DIPLOMES DE LA PRIMERA PROMOCIÓ DEL BATXIBAC

5 de novembre 2012, Departament d’Ensenyament

 

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, destaca l'esforç de l'alumnat de la primera promoció del Baccalaureát
 
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha lliurat aquesta tarda els títols de Baccalauréat del curs 2011-2012 als 22 alumnes de la primera promoció que va cursar el currículum mixt. Enguany, un total de 15 centres i de 179 alumnes cursen aquest currículum que permet obtenir la doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat.
 
La consellera Rigau ha felicitat a la primera promoció de graduats i ha destacat que “l’aprenentatge no és un regal, és una conquesta i vosaltres hi heu posat esforç”. El diploma rebut, ha afegit, “certifica l’esforç que heu portat a terme per merèixer un diploma que vol internacionalitat, obertura i ampliació cultural”.
 
 
La consellera ha agraït l’esforç del professorat i centres per ajudar els alumnes a aconseguir aquest currículum, i a les famílies per el seu compromís amb els estudis dels seus fills. “En una situació tan crítica econòmicament com la que vivim actualment, la formació és el valor més segur. I vosaltres heu apostat per la formació”.
 
En el curs 2012-2013 s’han incorporat quatre centres més al currículum mixt de Batxillerat i Baccalauréat, conegut com el Batxibac: Institut Llançà (Llançà), Institut Ridaura (Castell-Platja d’Aro), Institut Manuel de Cabanyes (Vilanova i la Geltrú) i Institut Jaume Balmes (Barcelona). Aquests se sumen als 11 centres que ja l’impartien el passat curs: Bon Soleil (Gavà), Institut Gabriel Ferrater i Soler (Reus), Institut Vicenç Plantada (Mollet del Vallès), Institut Baix Penedès (El Vendrell), Institut Montserrat (Barcelona), Institut Samuel Gili i Gaya (Lleida), Institució Cultural del CIC (Barcelona), Institut S. Sobrequès i Vidal (Girona), Institut Moises Broggi (Barcelona) i Institut Pons Icart (Tarragona).
 
La doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat comporta incorporar al currículum la Història de França i la Llengua i literatura franceses, i cursar un terç de les hores lectives en llengua francesa. Un cop finalitzat el currículum mixt l’alumnat ha de superar una prova externa per a l’obtenció del títol.
 
En l’acte també hi ha estat present la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan, i la cònsol general de França a Barcelona, Anne Grillo.

 

Compartir: