CONFERÈNCIA _ L’ALBUM EN REBONDS _ L’àlbum il·lustrat, dels dos costats dels Pirineus... i més enllà

Dijous 8, 19.30h

Conferència de Brigitte Morel, editora, les Grandes personnes (París) seguit d’una taula rodona amb Oblit Baseiria, llibreria per infants a Casa Anita (Barcelona), i Ricardo Rendón, llibreria per infants a Abracadabra (Barcelona).

Moderadors: Isabelle Torrubia, agent literari de l’editorial infantil i juvenil i Pascal Humbert, grafista, comissari de l’exposició L'album en rebonds a Barcelona.

Exposició L'album en rebonds

***

Brigitte Morel. Després d’haver estat editora al Seuil Jeunesse i a les éditions du Panama, Brigitte Morel funda les Grandes personnes a París al 2009. Aquesta editorial d’infantil i juvenil es caracteritza per la creació contemporània de Pittau i Gervais, Philippe UG), la descoberta de nous autors, sense oblidar un fons històric intemporal (Bruno Munari, Květa Pacovská, Henri Galeron). Pacientment madurats, els llibres de les Grans persones són exigents de la primera a la última pàgina, impresos amb amor revesteixen diferents aspectes, del llibre magnífic a l’àlbum de gran format sense oblidar els enginyosos llibres desplegables (PopUp).

***

Isabelle Torrubia. Agent literària francesa especialitzada en literatura infantil i juvenil, còmics i novel·les gràfiques, Isabelle Torrubia representa una quinzena d’editorials franceses en els països hispanofons i lusofons. Llicenciada en un màster d’edició a la l’université Paris XIII, ha treballat en l’edició, a París, abans d’instal·lar-se a Barcelona on treballa per a una agència literària i com a coordinadora de projectes editorials abans de llençar-se en la creació de la seva pròpia agència al 2002. Apassionada del seu ofici i es considera com una ‘traficant’ de llibres.

Pascal Humbert. Grafista-autor, cofundador del col·lectiu l’Atelier des arpètes amb Cécile Gras (Toulouse). És també especialista en les relacions entre l’avantguarda artística i el llibre infantil i juvenil. Formador, crític, conferenciant, és el comissari de l’exposició de l’Album en rebonds a Espanya.

***

Entrada lliure · Traducció

Compartir: