🗣️ Fòrum RepliCat · Economia social i solidària

DIMARTS 10 D’OCTUBRE 

15:30 / 19:30   

Sala d’espectacles

RESERVEU LA VOSTRA PLAÇA  

FÒRUM REPLICAT · Per una economia social sense fronteres

*Conferència en francès i català

El 10/10 a la tarda a l’Institut français de Barcelona, serà el moment per a la festa de l’economia social i solidària (ESS) i del cooperativisme amb el Fòrum RepliCat, programa finançat per la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya a través del seu programa Aracoop.

També serà el moment per a la festa de la intercooperació francocatalana, amb la presentació de les iniciatives premiades del programa 2017, la majoria de les quals (A-Porta, Factoría F5...) ha trobat la seva inspiració al nord dels Pirineus. Frédéric Bardeau (Simplon.co), Anita Protopappas (Coopetic), Denis Dementhon (France Active) i molts altres seran a Barcelona per discutir, en plenaris i tallers, amb els actors catalans de l’economia social, solidària i cooperativa, per parlar dels primers projectes operacionals però també per coconstruir el futur amb socis d’aquí i d’arreu.

Serà finalment el moment per a la festa de la intercooperació mediterrània. L’ESS no té fronteres, i menys encara a Europa i al Mediterrani! Ara que Catalunya i Occitània – per citar només aquests dos veïns – reactiven la seva política mediterrània i l’ESS s’assegura un lloc a l’agenda política del Mediterrani, ReplicMed, programa regional d’acceleració del traspàs i de l’intercanvi de la innovació social concebut i desenvolupat per la cooperativa europea iesMed, té més sentit que mai.

Organiztat per:

En col·laboració amb:

Finançat per:

 

 

 

PROGRAMA

Benvinguda – 15:00

 

Inauguració – 15:30

 • Cooperativisme i Economia social a Catalunya: Roser Hernández Gurrera, Directora Adjunta d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives, Generalitat de Catalunya
 • RepliCat en imatges: Rodérick Egal, President d’iesMed

 

Tallers temàtics – 16:15

 • Com finançar l’ESS amb France Active, Initiatives d’Économie Solidaire, Financoop…
 • Cap a un observatori català de l’ESS amb CRESS PACA, Observatorios en Cataluña…
 • Emprendre junts amb Coopetic, Solidarité Étudiante…
 • Cohesió social i desenvolupament comunitari amb A-Porta, Simplon.co, Fermes de Figeac…

 

Pausa Networking – 17:30

 

Clausura – 18:00

 • Síntesi Tallers
 • And the winners are … les iniciatives 2017 seleccionades
 • Replicació i Desenvolupament dels territoris: Frédéric Bardeau, Simplon.co
 • I demà?: David Cos, Grup Clade
 • Clausura per Josep Vidal i Fàbrega, Director General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya

 

Continuació del debat al voltant d’una copa de l’amistat.

Seguiu-nos! 
Compartir: