Expliqueu les vostres històries reals!

Descubrid el increible proyecto de François Beaume...

A l’ocasió de Marseille-Provence 2013 Capital europea de la cultura ha nascut d’un projecte literari original, obert a l’espai mediterrani, que associa la paraula del públic amb les dels escriptors i creua les llengües i les històries en una dimensió participativa. Quan l’escriptor francès François Beaune descobreix True Tales of American life de Paul Auster, una obra creada a partir d’una recerca d’històries reals emesa per la radio per l’escriptor americà, decideix intentar la mateixa experiència. Decideix dedicar-se a fer una recopilació en 13 ports mediterranis (Barcelona, Tànger, Alger, Tunis, Bengasi, Alexandriía, Haifa et Ramal•lah, Beirut, Latakia, Esmirna, Atenes, Palerm).


A més dels viatges pel Mediterrani a la recerca d’històries reals de François Beaune (va estar a Barcelona durant el mes de desembre de 2012), també podeu compartir la vostra història real a la web www.historiesverdaderes.net, en el vostre llenguatge. Les millors històries serviran de base per la redacció d’una obra teatral i de peces radiofòniques coproduïdes per ARTE Radio i Radio Grenouille. Aquestes històries també s’integraran en el proper llibre de l’autor.

Què és una història real?
Paradoxalment, una « història real » és una història que semblaria a una de ficció, una història que diríem immediatament que mereixeria figurar en un llibre o en una pel•lícula. Una història real té un principi i un final, és més que una anècdota i tampoc és el relat d’una vida. El que fa és donar a entendre un episodi que la persona considera digna d’interès pels demés, important a l’escala de la seva existència. En resum, és una història que val la pena de ser compartida amb el seus contemporanis.
 
Enlaces relacionados
Compartir: