CONFERÈNCIA-DEBAT – El Concili Vaticà II

Dimecres 25 de abril, 19.30h.

Ara, que estem a punt de celebrar el cinquantè aniversari de la convocatòria del Concili Vaticà II, l’IF-B organitza una conferència–debat sobre aquest gran esdeveniment que ha donat forma a l’Església moderna.

Per a tractar els conflictes sobre temes de religió, els bisbes tenen el costum de reunir-se segons el model de l’Assemblea de Jerusalem. Aquestes trobades s’anomenen sínode en grec o concili en llatí. El 25 de gener de 1959, el Papa Juan XXIII anuncia la convocatòria del XXIè concili ecumènic de l’Església, que serà conegut com el Concili Vaticà II. El Papa desitja una renovació de l’Església, o aggiornamento. Demana que ens abstinguem de condemnar i que la fe sigui presentada de manera pastoral i amb un esperit ecumènic. L’Església no voldria trobar-se més en oposició frontal amb el món modern.           

El concili es va obrir l’11 d’octubre 1962. Un treball en comissió alterna amb les conversacions i els vots de l’Assemblea a l’Església de Sant Pere de Roma. Cada bisbe té a la seva disposició un teòleg expert. Les discussions són intenses, però els compromisos permeten arribar a conclusions del Concili gairebé amb unanimitat.

Monsenyor Patrick Royannais, rector de la Parròquia Francesa de Barcelona, i Josep Maria Carbonell, President de la Fundació JoanMaragall, creuen les seves mirades sobre aquest Concili i les seves conseqüències per a la cristiandat, encara més, per al món sencer. El públic també podrà parlar i donar la seva opinió, per a un intercanvi més ampli. 

Entrada gratüita.

Compartir: